De 10 beste podcasts voor tijdens je blokpauze

Published by loko on

Een van de weinige goede dingen aan 2020 was ongetwijfeld de revival van de podcasts. Speciaal voor jou hebben we er tien leuke uitgekozen die je kan luisteren in bed, achter de bureau of lifehack: tijdens een wandeling. Je kan ze hieronder vinden in vinden in willekeurig volgorde. Enjoy!

PODVIS (VRT NWS)

Tijdens de blok vergeet je al snel dat er nog een wereld rondom je bestaat. Voor de studenten die hier al eens last van hebben is dit dé oplossing! Elke aflevering wordt je ondergedompeld in de actualiteit van de week. Na slechts 30 minuten ben je dus weer volledig op de hoogte! Zo kan je bij het verlaten van je blokgrot meteen weer meepraten in alle belangrijke gesprekken

ONBESPREEKBAAR

De podcast die mentale gezondheid bespreekbaar maakt. In elke aflevering bespreken ze dingen zoals eenzaamheid, zelfacceptatie en sociale media.

STUFF YOU SHOULD KNOW (iHeartRadio) / #WEETIKVEEL (Radio1)

Wie zegt dat je alleen kan bijleren van je cursussen? Per adflevering leggen ze in Stuff You Should Know een concept in begrijpelijke taal uit, van Star Wars en thee tot katers en  geesten! Ook Radio1 maakte hier zijn eigen versie van.

DE NIET ZO SERIEUZE SPROOKJES (Live Comedy)

Perfect voor wie tijd heeft voor maar een kleine pauze! In deze korte podcast wordt ter plekke een niet zo serieus sprookje verzonnen. De perfecte afleiding terwijl je tussen het blokken door nog een tas koffie gaat zetten!

DE MEELOPER (QMusic)

Kan je niet kiezen tussen een relaxing pauze met een podcast of een stukje gaan lopen? Dat is met deze podcast niet meer nodig! Helpt altijd om te weten dat je niet als enige aan het afzien bent

BEAUTIFUL STORIES FROM ANONYMOUS PEOPLE (Earwolf & Chris Gethard)

Het grote probleem in deze periode? Het ontmoeten van nieuwe mensen! Deze podcast is daar de ultieme remedie tegen. Elke week vertelt een anonieme beller zijn levensverhaal. Van grappig tot enorm ontroerend, deze podcast houd je een uur lang op het puntje van je stoel.

DE POPCAST VAN DE WEEK (StuBru)

Al die Deep Focus afspeellijsten even beu? Dan is dit de oplossing! Samen met een gast vertelt Stijn Van de Voorde elke aflevering de verhalen achter de muziek. Essentiële podcast voor alle muziekliefhebbers.

DE BOURGONDIËRS MET BART VAN LOO (Klara)

Deze tijden van social media, zoomgesprekken en livestreams doen je verlangen naar de goede oude tijd. Voor je het weet word je ver weg van je cursussen getransporteerd naar de tijd van feestelijke banketten, brandstapels en riddertoernooien.

DE VOLKSJURY

Het is een guilty pleasure van velen: onopgeloste moordzaken. Laura en Silke nemen je elke aflevering mee in een unieke, mysterieuze moordzaak en speculeren welke theorieën volgens hen het meest plausibel zijn. De perfecte podcast om de Sherlock Holmes in jezelf los te laten!

ONGEZIEN ONGEHOORD

Elke aflevering zorgen een vaste presentator en enkele gasten voor een volledig nieuw verzonnen verhaal. Ideaal voor korte blokpauzes waarin je je helemaal kan laten meeslepen in een ongehoord verhaal.

Wist je dat: Ongezien Ongehoord voorziet tijdens SOS BLOK (27 januari 2021, 20u) ook een livestream improvisatie spektakel. Volledig gratis.

Meer informatie daarover kan je hier vinden.
Categories: Tips&Tricks