Ga eens offline!

Published by loko on

Neem tijdens je blokpauzes eens even afstand van je computerscherm. Maar wat dan gedaan? Bewegen bewegen bewegen! Én liefst buiten!

Hieronder kun je enkele suggesties terugvinden die je fit en fris houden. Ideaal om je pauzemomenten offline door te brengen!

Hup hup hup!

Beetje wandelen?

Doe de Walk of Fakbars // Confessions Edition

We maakten een ontspannende wandeling met de leukste confessions van fakbars. Scan de QR codes je tegen komt en beluister de geluidsfragmenten

Afstand: +-5 km (Ongeveer een uurtje wandelen)

(Lees verder onder de foto)

Acco’s pepwalks

In samenwerking met verb(l)ind wil Acco de studenten een hart onder de riem steken. Het academiejaar is namelijk niet wat we ons ervan hadden voorgesteld. Toch is het belangrijk om te blijven inzetten op verbinding (en beweging)! En verbondenheid groeit in samen vanalles meemaken. Niet tussen de aan- en uitknop van een onlineles.

Daarom lanceert Acco tijdens deze periode de #pepwalk. Ze zetten studenten graag op weg en stippelden een route uit. Aan de hand van tips en raadsels ontdek je Leuven, de studentenstad bij uitstek. Kom uit je kot, nodig iemand uit (maar houd het coronaproof) en zorg zo voor jezelf en je medestudent. Want samen wandelen is goed voor longen en hoofd en hart. Een #pepwalk geeft zuurstof aan vriendschap.

Bovendien ontwierp verb(l)ind ook unieke mondmaskers, zodat je de wandeling helemaal veilig kan aanvatten. Ze zijn een echt kunstwerkje geworden. Begin je aan je wandeling, spring dan zeker even binnen in de Acco boekhandel! Ze doen deze mondmaskers cadeau aan de eerste wandelaars. Daarnaast bezorgen ze iedereen ook graag een gratis postkaartje en een print-out van de wandeling! (zolang de voorraad strekt)

De wandeling en alle info vind je hier!

Go with the stroll

Pangaea en UP slaan de handen (of de voeten?) in elkaar en organiseren verschillende wandelingen onder het motto #gowiththestroll. Frisse lucht en op een coronaproof manier nieuwe mensen leren kennen: supercombo! Bovendien is er voor ieder wat wils: van een historisch-culturele wandeling tot een mindfulness-wandeling.

Are you up for a stroll? Neem zeker een kijkje op de website voor meer info!

Liever een cultureel verantwoorde wandeling?

Curating the Young organiseert met ‘Curating the city’ hun eerste expo van 2021 verspreid doorheen de stad Leuven. Je wekelijkse coronawandeling zal voortaan niet meer hetzelfde zijn als je voorbij Hal 5, Boekarest, Barboek, Picarto of Kaminsky wandelt! 👀

Bewonder het werk van deze geweldige jonge kunstenaars: Aline Verstraten, Anaïs Maes, Cas Dekeyser, Esméralda Mertens, Fran Vienne, Heleen Seys, Hennie Mahieu, Isabelle Reynders, Ine Van den Berge, Linda Zhou, Mariami Tsotadze, Pilar De Ceuleneer, Sam De Buysere, Silvia Adriana Hulshof, Sofie Steegen en Stijn Orlans.

Je kan de expo ‘Curating the city’ bezoeken van 15 januari tot 12 februari.

Meer informatie kan je terugvinden via hun sociale media.

(Lees verder onder de foto)

Kunstwerk van Esméralda Mertens – © Curating the Young

Beetje sporten?

Nood aan dat tikkeltje extra beweging? Het Universitair Sportcentrum heeft enkele tips voor jou.

TIP 1
Probeer minstens 30 minuten per dag matige fysieke activiteit in te plannen in je agenda. Bijvoorbeeld wandelen, een toertje fietsen, spelen met je hond… Je kan de 30 minuten ook opdelen in blokken van minstens 10 minuten. Bouw dus regelmatig een actievere pauze in, zo zal je concentratie alleen maar verbeteren! Heb je nood aan een langere, actieve ontspanning? Probeer dan zeker het online aanbod van het Universitair Sportcentrum.

TIP 2
Regelmatig pauzeren met een matige fysieke activiteit is één stap! Maar plan ook zeker 2 à 3 keer per week een intensiever sportmoment in. Je zal je beter kunnen concentreren en je behoudt of verbetert je fysieke fitheid. Ga joggen, doe aan touwtjespringen, of… Volg een online sportsessie van het Universitair Sportcentrum! Je vindt de live lessen hier terug.

TIP 3
Nood aan een persoonlijk trainingsschema dat volledig aansluit bij je studieschema? Dan hebben we speciaal voor jou een online coachingsprogramma! Dé ideale afwisseling van je studieblokken!

TIP 4
Wissel regelmatig eens van stoel of studeer even rechtstaand. Regelmatig wisselen van houding is belangrijk en zorgt voor een minder eenzijdige belasting. Voor langere, actievere pauzes kan je het online aanbod van het Universitair Sportcentrum raadplegen!

TIP 5
Heb je ooit al gehoord van een naamworkout? Op deze afbeelding vind je per letter een oefening. Vorm je naam of een ander leuk woord en doe de workout! Ideaal voor een korte actieve pauze!

Categories: activiteiten